Tisztelt Osztályfőnök!

Tudjuk, hogy az osztálykirándulás megszervezése rengeteg energiát, türelmet és kreativitást kíván meg öntől. Főleg, ha már a sokadik alkalommal szervezi meg, és most éppen azon gondolkodik, hogyan kerülje ki az ismétlődő helyszíneket. Hadd adjunk egy tippet!

A noszvaji De La Motte kastélyt, a hazai késő barokk gyöngyszemét hosszú évekig nem lehetett látogatni. Most már azonban megújulva várja látogatóit, mellette pedig 36 szobás, felújított, család- és gyerekbarát hotel nyílt megfizethető árakkal.  A barokk kastély közvetlen építészeti kapcsolatba áll a Tündérkert Hotellel.

A történelmi táj különleges atmoszférája megragadja mindenki érdeklődését. Nemcsak a barokk magyarországi jelenlétét, az akkori arisztokrácia életét lehet itt tanulmányozni, de az 5 hektáros kastélyparkban, a mini arborétumban közel ezer védett növény és több száz állatfajt lehet közelebbről is megnézni. A növényekhez eligazító táblák és egy térkép is tartozik.

Természetesen a parkban nemcsak tanulni lehet, hanem játszani is, ha pedig elakadna, 10 éves korig szakavatott animátoraink tudnak segítséget nyújtani a programok kitalálásában.

A kastély mellett Noszvajon sokfajta színes programot találnak, amely gyerekek számára is izgalmas. Többek között érdemes megnézni a barlang- és pincelakásokat vagy a múzeumi kiállítóhelyként működő, a korabeli paraszti gazdálkodás nyomait őrző Gazdaházat, a mai is működő kovácsműhelyt, ahol használati és dísztárgyak készülnek. A helyiek hozták létre a Meseutat is, amely játékos feladatok teljesítése közben valódi élményt és ismereteket is ad a diákoknak.

Nézze meg honlapunkat, ismerkedjen meg velünk. Akár az őszi, akár a tavaszi szünetben tervezi az osztálykirándulást, mi partnerei leszünk. Ha még nem járt Noszvajon, tegyen egy próbát!

Kastélymúzeum ajánlata felső tagozatosoknak és középiskolásoknak

  • Művészettörténeti kalandozás a kastély épületén, illetve berendezésében megjelenített korok és stílusok között
  • Egy tárgy mai korhoz illő formájának megtervezése
  • Déryné és a vándorszíntársulatok kora
  • Biológia - arborétum és angolkert növényei (tanulmányozása, fotózása)
  • Biológia: madárles, pillangók tanulmányozása, szentjánosbogár rajzás
© 2016, De la Motte kastély